NVGA

Achtergrond

De NVGA, de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven, beheert van oudsher 3 standaarden:

  • {ul class="list-items-two"}
  • Boekingsprotocol
  • Polis protocol
  • Schade protocol


Onder de paraplu van de Stuurgroep Verbond / NVGA heeft een uitgebreide marktinventarisatie plaats gevonden, met als doel de bestaande standaarden te vernieuwen.

De genoemde inventarisatie werd uitgevoerd door de werkgroep procesoptimalisatie & systeeminrichting en resulteerde in 3 NVGA berichten, gebaseerd op het AFD (All Finance Datamodel) van SIVI. De gewenste vernieuwing was onder meer nodig om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen.

De protocollen moeten voor verzekeraars bijvoorbeeld voldoende informatie bevatten om de Wft-staten te kunnen aanleveren.

De nieuwe NVGA-standaarden zijn begin 2011 geĆÆntroduceerd. De toepassing zal gefaseerd verlopen.

De NVGA Standaarden

De volgende standaarden zijn opgeleverd:

NVGA File Financieel
Met dit bericht worden financiƫle gegevens gerapporteerd vanuit de gevolmachtigde naar de volmachtgever. Het bericht is een functionele vervanging van het Boekingsprotocol.

NVGA File Polis
Met dit bericht worden polisgegevens gerapporteerd vanuit de gevolmachtigde naar de volmachtgever. Het bericht is een functionele vervanging van het Polis protocol.

NVGA File Schade
Met dit bericht worden schadegegevens gerapporteerd vanuit de gevolmachtigde naar de volmachtgever. Het bericht is een functionele vervanging van het Schade protocol.

DOWNLOADS


Volmachtbeheer is het eerste aanspreekpunt voor vragen.