SIVI publicaties over het thema 'Klant centraal'

Introductie

SIVI ontwikkelt en beheert standaarden voor digitaal zakendoen in de verzekeringsbranche. Onafhankelijk en deskundig. SIVI analyseert trends, onderzoekt de impact van nieuwe technologieën en inspireert alle ketenpartners om samen nieuwe stappen te zetten. Met de ambitie om digitaal verkeer voor de sector en de consument te laten werken. De consument, die steeds hogere eisen stelt aan gemak, zekerheid en veiligheid. En die ‘vertrouwen’ tegenwoordig met hoofdletters schrijft. Het succesvol bedienen van de digitale consument vraagt om de eenduidigheid van standaarden en de inspiratie van nieuwe mogelijkheden.

Hieronder de meest recente SIVI publicaties over het thema Klant Centraal. In het publicatiearchief vindt u alle SIVI publicaties.

Neem voor meer informatie contact op met: Gerhard Gerritsen

Regie op Persoonsgegevens

publicatie 15 mei

Met het vooruitzicht van de inwerkingtreding van nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming in mei 2018, publiceert SIVI een greenpaper waarin bestaande initiatieven rond beheer van persoonsgegevens in relatie worden gebracht met deze (nieuwe) wetgeving en opties tot samenwerking.

Download

Branchebrede authenticatie

verwacht in juli

Inzicht in de mogelijkheden en ontwikkelingen van branchebrede authenticatiemiddelen voor de verzekeringsbranche.

In ontwikkeling

iDIN

verwacht in juli

iDIN, hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden voor de branche?

In ontwikkeling